Odłącz lub cofnij dostęp do Workspace MCP

Odłącz klienta AI od Workspace MCP lub wyłącz Workspace MCP, aby uzyskać pomoc i natychmiast zablokować dostęp.

2 min czytania

Możesz uniemożliwić klientowi AI dostęp do Notiondesk Workspace MCP, usuwając jego połączenie, lub zablokować dostęp do określonego centrum pomocy, wyłączając Workspace MCP w Notiondesk.

Działania te mają różny zakres.

Odłącz klienta AI

Usuń połączenie MCP Notiondesk z klienta AI, jeśli nie chcesz już, aby ten klient miał dostęp do Twojego obszaru roboczego.

Dokładne kroki zależą od klienta.

Otwórz ustawienia MCP, aplikacji, łączników lub integracji i usuń lub odłącz Notiondesk MCP .

Odłączanie jednego klienta AI:

  • Zatrzymuje tego klienta przed korzystaniem z połączenia Notiondesk
  • Nie wyłącza Workspace MCP w Notiondesk
  • Nie ma wpływu na innych klientów AI, z którymi się połączyłeś
  • Nie ma wpływu na połączenia tworzone przez innych członków drużyny

Instrukcje dotyczące konkretnego klienta można znaleźć w odpowiednim podręczniku konfiguracji Workspace MCP.

Wyłącz Workspace MCP, aby uzyskać dostęp do centrum pomocy

Aby zablokować dostęp Workspace MCP do centrum pomocy:

  1. Otwórz centrum pomocy w Notiondesk
  1. Przejdź do Ustawień → Ogólne
  1. Znajdź obszar roboczy MCP
  1. Wyłącz opcję Włącz dla tego centrum pomocy
  1. Potwierdź zmianę.

Klienci korzystający z Connected AI natychmiast tracą dostęp Workspace MCP do centrum pomocy.

Co się stanie po wyłączeniu Workspace MCP?

Wyłączenie Workspace MCP ma wpływ tylko na wybrane centrum pomocy.

Inne centra pomocy pozostają dostępne, gdy:

  • Obszar roboczy MCP jest dla nich nadal włączony
  • Połączony członek zespołu ma uprawnienia dostępu do nich

Na przykład, jeśli obszar roboczy ma trzy centra pomocy, a Workspace MCP jest wyłączony dla jednego z nich, połączeni klienci mogą nadal korzystać z pozostałych dwóch.

Odłączanie klienta a wyłączanie Workspace MCP

Wybierz akcję w zależności od tego, co chcesz zablokować.

Działanie Wynik
Odłącz Notiondesk MCP od klienta AI Ten klient AI nie może już uzyskać dostępu do Notiondesk przez Twoje połączenie
Wyłącz Workspace MCP, aby uzyskać dostęp do centrum pomocy Wszyscy połączeni klienci Workspace MCP tracą dostęp do tego centrum pomocy
Usuń dostęp Notiondesk członka zespołu Połączenie MCP z obszarem roboczym nie może już uzyskać dostępu do zasobów, do których nie ma już uprawnień

Rozłącz klienta, jeśli chcesz po prostu zakończyć używanie Notiondesk z danej aplikacji.

Wyłącz Workspace MCP, gdy centrum pomocy nie będzie już dostępne za pośrednictwem Workspace MCP.

Połącz się później

Możesz ponownie włączyć Workspace MCP w Ustawieniach → Ogólne .

Jeśli usunięto połączenie z klientem AI, ponownie dodaj Notiondesk MCP i zakończ autoryzację OAuth.

Używać:

Name: Notiondesk MCP
URL: https://mcp.notiondesk.so/mcp
Authentication: OAuth

Powiązane artykuły

Czy ta strona była pomocna?